top of page

EEN

Vanaf 6 oktober wordt het programma 'Het Grote Onbekende' uitgezonden op Eén. Een boeiend programma waarin reporter Luc Haekens 10 studenten volgt in hun buitenlands studieavontuur. En bij deze televisiereeks hoort natuurlijk een podcast. We spreken met Alexander De Croo, Jeroen Meus, Wim Devilder, Sien Wynants, Karolien Debecker over hun Erasmus avonturen en we blikken met Luc Haekens terug op zijn 10 reizen naar de verschillende Erasmus studenten.

De Croo.jpeg
meus.jpeg
wynants.jpeg
devilder.jpeg
debecker.jpeg
FM_EmyElleboog_42.jpg

Alexander De Croo in de VS

Voor zijn studies trok Alexander De Croo jaren geleden naar Chicago. Een ervaring die hij tot op vandaag met zich meedraagt. Hij leerde er zichzelf kennen door regelmatig uit zijn comfortzone te komen. Hierbij botste hij soms tegen een muur, maar het leverde hem wel nieuwe levenservaringen op. 

 

Jeroen Meus in Frankrijk

Voor zijn buitenlandse stage aan de koksschool trok Jeroen Meus naar een palace hotel in de Côte d'azur. Hier werd hij zwaar aangepakt om het beste in hem naar boven te halen. Voor Jeroen Meus valt deze periode dan ook het best samen te vatten als het leger. Zowel fysiek als mentaal heeft hij er enorm hard afgezien.

 

Sien Wynants in Estland

Na haar zesde middelbaar trok ex- Ketnetwrapper Sien Wynants naar Estland om er viool te gaan studeren. Ze verbleef er in een gastgezin waardoor de buitenlandse ervaring des te intenser was. Haar wereld werd vlak voor haar vertrek ook nog eens grondig door elkaar geschud wanneer haar ouders besloten om te scheiden. Bij haar thuiskomst was er dan ook veel veranderd. 

 

Wim De Vilder in Duitsland

Voor zijn studies rechten trok Wim De Vilder op Erasmus naar Duitsland. Op Erasmus gaan, was voor Wim De Vilder een lichtpuntje in een stresserend jaar. Hij heeft er intens van genoten en vooral geleerd dat Duitsers heel goed kunnen feesten. Zowel op bier als op wijn. 

 

Karolien Debecker in Schotland 

Radio2 presentatrice Karolien Debecker trok voor haar studies naar Schotland. Na een aarzelende start, bloeide Karolien er helemaal open. Haar Erasmuservaring is op verschillende vlakken een boost geweest in haar zelfvertrouwen. Ze heeft er hard gefeest, maar ook hard gewerkt. 

 

Luc Haekens was overal 

Luc Haekens volgde 10 Erasmusstudenten in de televisiereeks ‘Het Grote Onbekende’. Hij kijkt terug op deze ervaringen en de impact hiervan op zijn leven.  Ook vertelt hij hoe het als ouder is als je kinderen op Erasmus vertrekken. Het wordt een gesprek over leren loslaten en nieuwe inzichten.

Beluister deze podcast op
VRT Max

planeet vrt max.png
planeet een.png
bottom of page