banner headphone.jpg

Over ons

The Podcast Planet is een initiatief van Luc Haekens en Peter De Roeck. Samen met een team en netwerk van talentvolle podcast- en radiomakers laten ze graag hun creatieve geest los op de podcast mogelijkheden binnen uw organisatie. 

The Podcast Planet staat voor creatief vermogen, skills om unieke concepten neer te zetten en concepten om uit te werken en te integreren in uw communicatiestrategie. 
Ons team zorgt voor zowel een strikt zakelijke, zelfs technische invalshoek, als het scheppen van human interest-waarde. Dit alles, gecombineerd met het ruim netwerk binnen de bedrijfswereld, zorgt altijd voor een grote mate aan affiniteit en herkenning bij de leden van The Podcast Planet. 
Samenwerken met The Podcast Planet is een gegarandeerde en positieve ‘return on investment’.
luc.jpg
Luc Haekens
Luc Haekens is een internationaal gelauwerd radiomaker. Na zijn studies aan het Ritcs in Brussel maakte hij al snel furore als maker van radiodocumentaires bij het programma Piazza op Radio 1.
Zijn werk werd meermaals bekroond met nationale en internationale prijzen. Zo won hij de prestigieuze Prix Europa voor de radiodocumentaire 'Iedere dag verdwijnt er wel iets'. Hij won ook de Premios Ondas en de Ake Blomstrom Award en werd genomineerd voor de Prix Italia.

Zijn kennis en inzichten deelt hij als docent aan het Ritcs elke dag opnieuw met de nieuwe generatie radiomakers.

 
Behalve radio is Luc ook een ervaren televisiemaker: hij maakte reportages voor Panorama, NV De Wereld en verschillende documentaires voor Canvas.
Bij Woestijnvis stond hij zo mee aan de wieg van Man Bijt Hond en maakte er reportages voor, draaide intussen de reeksen Napels Zien, 0032 (winnaar Prix Europa 2007) en De Blauwe Gids.
 
Momenteel kennen we hem vooral als maker van satirische stukjes voor het programma De Ideale Wereld.
peter.jpg
Peter De Roeck
Peter De Roeck is oprichter van Financial Media en initiatiefnemer van tal van concepten voor kennisoverdracht naar finance professionals. Meest bekende zijn CFO Magazine, verschillende digitale kanalen, Best Finance Team of the Year, CFO Barometer, diverse seminaries en events.
Hij adviseert in die hoedanigheid ook bedrijven bij het uitstippelen van een content marketing strategie en helpt deze vervolgens ook te realiseren. 
web_Pien_Bxl.jpg
Pien Lefranc
Pien Lefranc is een ambitieuze podcast- en radiomaker. Ze studeert radio aan het Ritcs in Brussel. Behalve haar bijdragen aan The Podcast Planet maakt ze ook radio op BRUZZ.
Ze componeert haar eigen muziek om in podcasts te verwerken, ze monteert, ze schrijft en doet voice-overs.
 
Pien kan als geen ander een verhaal vertellen aan de hand van audio. Een troef voor iedere podcastmaker die een aangenaam luisterstuk wil maken en de aandacht van de toehoorders wil vasthouden.
Achille Van Ingelgem
Achille Van Ingelgem is de benjamin van onze medewerkers. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij een gedreven en mature podcastmaker. Hij volgt zijn masteropleiding radio aan het Ritcs in Brussel.
Naast podcasts maken, heeft Achille ook een passie voor sport. Je vindt hem in het weekend langs de zijlijn van voetbalclub KV Mechelen, waarvoor hij al drie jaar de sociale media onderhoudt. Binnenkort loopt hij stage bij Sporza tijdens het EK Voetbal en de Olympische Spelen.