top of page

Workshops

Teambuilding

Je merkt het al op deze website: wij zijn gepassioneerd door het maken van boeiende podcasts. We maken podcasts over alle mogelijke onderwerpen. Ook van moeilijke of van de meest droge onderwerpen, maken wij een podcast die de luisteraar boeit van begin tot einde.

 

Die passie voor het maken van een podcast zouden we graag met jullie delen. Daarom hebben we een aantal leuke concepten bedacht om samen een podcast te maken als teambuildingsactiviteit.

Team.png

Steeds meer bedrijven en organisaties denken eraan om podcasts in te zetten in hun communicatie strategie. Dat is een goed plan lijkt ons, maar helaas wordt het maken van een podcast met impact onderschat en ontbreekt het bedrijven en organisaties aan kennis en expertise om zelf een podcast te maken. Wij kunnen de podcast voor jou maken natuurlijk, maar we bieden ook advies en workshops/trainingen en coaching aan zodat je straks zelf je podcast kan maken.

We helpen je bij de ontwikkeling en uitwerking van je idee. We leren je team montage- en interviewtechnieken aan. We bespreken hoe je een audioverhaal opbouwt. Elke opleiding wordt op jouw maat opgesteld.  

Contacteer ons voor meer info.

Onze teambuilding 'samen een podcast maken' versterkt niet alleen de band tussen uw medewerkers, het eindresultaat is ook een onmiddellijk inzetbare communicatietool.

De podcast

Dit is onze afdeling

We hebben inmiddels ook ontdekt hoe sterk een podcast kan zijn in een interne communicatiestrategie. Collega’s die hun ervaringen delen en zo andere collega’s inspireren, afdelingen die vertellen met welke projecten ze bezig zijn of waar ze voor staan. In deze podcast gaan we jullie team voorstellen aan de rest van het bedrijf. We geven jullie aan de hand van de podcast een stem, een gezicht, zodat iedereen voortaan weet wie jullie zijn, wat jullie exact doen en waarvoor collega’s bij jullie kunnen aankloppen.

We verwelkomen een nieuwe collega

In deze sessie gaan we – met dezelfde aanpak als hierboven beschreven - een podcast maken die als finale specifieke doelstelling heeft: nieuwe collega’s een warm welkom heten in het bedrijf.

We zoeken een collega

Uw team zoekt nieuwe collega’s? Vindt u ook dat u de eigenheid van uw bedrijf en uw team niet kwijt kan in een klassieke job omschrijving? Wat is dan sterker dan een podcast, waarbij de collega’s de functie toelichten, het bedrijf voorstellen en ondertussen ook al iets van zichzelf prijsgeven. Een unieke en aantrekkelijke manier om jonge talenten aan te spreken en uw bedrijf als een dynamische, toffe werkplaats te positioneren.

Geef een klassieke teambuilding een langer leven

Staat teambuilding voor jouw team toch gelijk aan natte kledij tijdens een kajak op de Ourthe of om ter meest blauwe plekken van de vele paintballkogels die je moet incasseren? Heb je er al aan gedacht dat we de beleving van deze activiteit kunnen rekken en een extra layer kunnen geven door die te gebruiken als basis van een podcast? Onze podcast-
maker is de ganse dag anoniem een van de teamleden, registreert de gebeurtenissen en heeft tussendoor interviews met alle medewerkers. Enkele dagen later, als de straffe verhalen al zijn gaan liggen en het effect van de teambuilding al is uitgewerkt, krijgt iedereen een schitterend aandenken aan deze dag in de vorm van een podcast.

Ook in dit concept kunnen we bijkomende doelstellingen aan de podcast koppelen: positionering van de afdeling in het bedrijf, verwelkoming van nieuwe medewerkers, …

De teambuilding

01

We gaan je stapsgewijs voorbereiden op een interview en het samenstellen van een podcast. Beginnen doen we met een sessie stem- en uitspraakoefeningen. Je mag je verwachten aan stemopwarmingen, pittigheidsoefeningen, het aansterken van je middenrif, … De sessie helpt je om straks helder te praten voor de podcast, maar ook zaken die later bij presentaties bijvoorbeeld nog goed van pas kunnen komen.

02

Vervolgens zetten we een korte workshop interviewtechnieken op. De meesten onder jullie worden niet dagelijks geïnterviewd, dus de kans op drempelvrees om straks voor de microfoon te praten is groot. Na deze sessie verdwijnt deze als sneeuw voor de zon.

03

Nu we allemaal klaargestoomd zijn om individueel bij te dragen aan de podcast, brainstormen we over het concept en de inhoud van de podcast. Zodra de groep het eens is over concept en verhaallijn, werken we samen een scenario uit. We denken na over een originele manier om de podcast straks tot bij de collega’s in het bedrijf te krijgen.

04

Nu zijn we klaar voor opname. Terwijl iedereen geïnterviewd wordt, gaan de andere teamleden geluidsscènes opnemen of externe geluiden die we nodig hebben voor de afwerking van de podcast. Deze fase heet bruitage.

05

Idealiter sluiten jullie de teambuilding nu af met een lekker diner of een drankje, terwijl wij in onze montagecel duiken om er een mooi geheel van te maken. Geef ons enkele dagen en het resultaat – een kant en klare podcast – valt in uw mailbox of staat beschikbaar in onze app die gepersonaliseerd is naar uw huisstijl.

bottom of page