top of page

Blijven boeren?!


Elke land- en tuinbouwer komt op een bepaald ogenblik op een kruispunt te staan. Geconfronteerd met moeilijke situaties stellen ze zichzelf de existentiële vraag: Blijf ik boeren? Vaak is het antwoord met trots vervuld: We blijven boeren! Maar dat is niet altijd zo evident als op het eerste zicht lijkt.

In deze podcast getuigen land- en tuinbouwers over hun kruispunt en de moeilijke omstandigheden waarin ze zich bevinden of bevonden. Ze vertellen zelf waarom ze een bepaalde weg bewandelden, welke worstelingen aan hun keuze voorafgingen, welke moeilijkheden ze moesten overwinnen, welke successen ze geboekt hebben.


Voor sommigen betekende hun keuze een eindpunt, voor anderen een startpunt voor iets nieuws. Elk verhaal biedt een inzicht in de uitdagingen waar deze landbouwers voor stonden, maar ook in de manier waarop ze met veerkracht en weerbaarheid omgingen met hun conflict. Op 2 februari 2023 organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met 'Boeren Op Een Kruispunt' en 'The Podcast Planet' een lanceringsevent voor deze podcast. Op deze avant-première krijgt u enkele luisterfragmenten te horen uit de reeks maar komen ook de land- en tuinbouwers die deelnamen aan de podcastreeks aan het woord. Daarnaast geven de podcastmakers een blik achter de schermen van de ‘making of’ van de podcastreeks.


Comments


bottom of page